Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 december, 2023 - 16:49Uppdaterad: torsdag, 7 december, 2023 - 17:31
  • Tom Pippingsköld. Foto: Emma Engqvist.

Finnlines planer är långsiktiga – Nöjda trots tapp i omsättning

Sett till omständigheterna är Finnlines nöjda med sitt år hittills trots att omsättningen minskat. Enligt bolagets delårsrapport för januari till september, minskar omsättningen med åtta procent jämfört med samma period förra året.

Orsakerna är världsläget och minskade fraktvolymer, trots det, gör rederiet ett resultat man är nöjda med enligt vd Tom Pippingsköld. Dessutom är bolagets satsningar mer långsiktiga än så. 

– Vi är ett stort bolag och har också större ägare i Grimaldigruppen. Vi har ett långsiktigt investeringsprogram och det är inte så viktigt om det är hög eller lågkonjunktur. Vi tittar på hur fraktvolymerna utvecklats under de senaste 10 - 20 åren, det är viktigare än hur läget i ekonomin är i år eller nästa år, säger Tom Pippingsköld. 

I februari räknar man med att kunna börja trafikera på Nådendal - Kapellskär med Finnsirius nya systerfartyg Finncanopus som levereras från Kina om ungefär två veckor. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »