Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 februari, 2024 - 14:39
  • Korna på bilden har inget med artikeln att göra.

Mjölkskrivelse hänvisas till JK

En hänvisning till Justitiekanslern blev resultatet av de skrivelser som Ålands producentförbund, ÅPF, och Ålands Trädgårdshall, ÅTH, lämnat in till landskapsregeringen.  

Skrivelserna tog upp det mjölkproduktionsbidrag som landskapsregeringen tilldelat Ålands centralandelslag, ÅCA, på 250 000 euro, för att ta över ägandet av en av leverantörerna till mejeriet. Det man istället skulle vilja var att landskapet borde ha ett helhetsperspektiv vad gäller lantbruket och dess stöd.  

Landskapsregeringen har nu svarat skrivelsen med att påpeka mjölknäringens betydelse för arbetsplatser inom den åländska livsmedelsindustrin. De menar att de stöder livsmedelsindustrin och dess producenter genom investeringsstöd och har vid speciella situationer hjälpt till för att lindra kriser. ÅPF önskade i sin skrivelse att en internrevision skulle göras och landskapsregeringen hänvisar till Justitiekanslern som övervakar att myndigheter följer lagen och fullgör sina skyldigheter. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »