Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 juni, 2011 - 16:37Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Missbrukande mammor<br>kan bli tvångsvårdade

Det kan bli aktuellt med tvångsvård av gravida missbrukande kvinnor framöver. Det är ett ämne som är aktuellt i hela Norden just nu och landskapsregeringen följer noga med vad som händer i frågan i riket. -Vi har inte behörighet på detta område och det är en otroligt komplicerad fråga, men tanken om tvångsvård blir mer och mer aktuell, säger socialminister Katrin Sjögren. Monica Sundberg som är barnmorska vid mödrarådgivningen i Mariehamn säger att de då och då stöter på missbrukande gravida kvinnor. -Men några fall av tvångsvård har vi inte haft, säger Monica Sundberg. Enligt henne har det inte skett någon markant ökning av antalet missbrukande gravida kvinnor, även om man på rådgivningen ändå märker av att missbruk av droger blivit vanligare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »