Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 december, 2012 - 18:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Misekort till låsta sopstationer

Nästa år ska Ålands Miljöservice, Mise, låsa många av sina återvinningsstationer, och de ska bara kunna öppnas med det nya elektroniska Misekortet som alla hushåll ska få i god tid före sommaren nästa år. Det är en av punkterna i den verksamhetsplan för 2013 som Mises styrelse har antagit. Misekortet gör att att hushållen inte behöver bry sig om återvinningscentralernas öppettider när de vill lämna brännbart avfall. I vissa av de låsta centralerna kommer det att vara möjligt att lämna avfall dygnet runt. -Detta är ett stort steg för att nå acceptans för systemet bland sommarålänningar, säger i ett pressmeddelande Ingrid Johansson som är handläggare på Mise. Mise kommer också att utöka sin verksamhet med mobila återvinningscentraler. Bland annat ska man regelbundet besöka Kökar där den nuvarande återvinningscentralen ska stängas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »