Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 oktober, 2024 - 15:07
  • På bilden syns vindkraftverken vid Nyhamn.

SDP: Åländsk havsvindkraft borde garanteras rätt att ansluta sig till Fingrids stamnät

När Finlands riksdag i veckan debatterade en lagändring kring havsbaserad vindkraft lyfte Johan Kvarnström, socialdemokratiska partiet, SDP, Ålands potential i frågan, det meddelar Nina Fellman (S) i ett mail. 

I sitt anförande framförde Johan Kvarnström en förhoppning att Åland ska finnas med i framtida planering av havsbaserad vindkraft, även om Åland inte finns med i just denna proposition. Han tycker att Åland borde kunna ingå i de lösningar för inkoppling av vindkraftparker till havs som framarbetas i riket. 

“Alltså, på klarspråk: åländsk havsvindkraft borde garanteras rätt att ansluta sig till Fingrids stamnät. Det vore en vinn-vinn-situation, men lär kräva lagändring.” sade Johan Kvarnström i talarstolen. 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »