Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 oktober, 2024 - 11:00Uppdaterad: fredag, 11 oktober, 2024 - 12:27
  • Ett 40-tal personer deltog i en workshop om Ålands attraktionskraft i går. Foto: Annica Jansson på LR..

Åland ska bli attraktivare för arbetstagare - mätningar visar styrkor och brister 

Presumtiva arbetstagare upplever Åland som en trygg, säker och ren plats med fina grönområden och ett bra utbud av kultur, underhållning och sociala aktiviteter.

Det visar tre olika mätningar som Åland medverkat i för att få en god kunskapsbas att bygga vidare på i arbetet med att öka Ålands attraktionskraft bland arbetstagare. Mätningarna visar att jobbmöjligheterna och utbildningsalternativen upplevs vara begränsade och att Åland får ett lågt betyg för sin kollektivtrafik.  

I ett pressmeddelande skriver Annica Jansson, specialsakkunnig i kommunikation och varumärkesansvarig vid landskapsregeringen, att resultatet av mätningarna utgör en viktig grund i det fortsatta arbetet med att förstå vilka målgrupper Åland bör prioritera och vilka insatser som behövs för att attrahera och behålla dessa. I går hölls en workshop på Alandica där mätningarna diskuterades.

Nästa steg blir enligt Annica Jansson att samla arbetsgivare för att tillsammans med dem öka Ålands attraktionskraft för kompetens och inflyttare. 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »