• Carina Aaltonen och Göte Winé var två av dem som diskuterade sexuella trakasserier i lagtinget.
Carina Aaltonen och Göte Winé deltog i lagtingsdebatten. Reporter: Owe Sjöblom
Publicerad: torsdag, 11 januari, 2018 - 06:10, uppdaterad: torsdag, 11 januari, 2018 - 06:11

meetoo-debatt i lagtinget

Igår fortsatte debatten om #meetoo i lagtinget och det råder ingen tvekan om att de som var upp i talarstolen anser att berättelserna och upplevelserna som kommit fram under den senaste tiden har berört många.

Socialdemokraten Carina Aaltonen berättade om hur hon som 12-åring stod i kön i matbutiken och kände två händer som tog på hennes bröst. Bakom henne stod en man som jobbade som polis och som tog sig rätten att ta på Aaltonens unga kropp.
Göte Winé, som jobbat som ungdomstränare i många år, menade att idrotten har en viktig roll att sätta normer för vad som är rätt i respektive förening. I Sverige finns det en organisation som som heter Team Locker Room Talk. Det är en ideell organisation som arbetar med jämställdhet och schyssta attityder mot snacket i omklädningsrum och Winé vill gärna se något liknande på Åland. e

Fler Nyheter

Begränsningar i trafiken måndag-tisdag

Det kommer att bli en del lokala trafikbegränsningar på måndag och tisdag på grund av inspektion av broar. På måndag klockan 9 inleds inspektion av...

Ålands golfklubb fick rätt i tingsrätten

Målet rörande en tidigare anställd vid Ålands golfklubb som hävdade att han blivit osakligt uppsagd förkastades idag i tingsrätten.

Utgrävningar ska ge svar på vägdragning

Daniel Anderberg och Björn Ekblom intervjuas:
För första gången på 150 år ser gamla Bomarsundsbyggnationer från 1850-talet ljuset igen. Orsaken är en planerad gång- och cykelbana som ska gå bredvid den befintliga vägen genom fästningen.

Nya ägare för HåWe-bil AB

HåWe-bil AB har köpts upp av företaget Faweto Invest AB. Bakom den nya ägaren står Christian Westergård, son till HåWe-bils grundare, VD Niclas...

Anna Häger ny ordförande för Ålands Natur & Miljö

Anna Häger intervjuad av Hans Persson-Bru
Anna Häger valdes igår till ny ordförande för Ålands Natur & Miljö.

Varuboden köper Jomalabutikens tomt

Varuboden på Åland har köpt tomten där butiken i Sviby, Jomala är belägen.

Tveksam till folkomröstning om s-lagen

Lantrådet Katrin Sjögren intervjuas av Sara Lindroos
Lantrådet Katrin Sjögren tror det skulle bli mycket svårt att folkomrösta om resultatet från förhandlingarna om självstyrelselagen.

Ny webbplats för skolpersonal

Tony Asumaa och Carola Eklund intervjuas av Marika Kvarnström
I dag lanserar landskapets utbildningsavdelning webbplatsen ”Skolresurs på Åland”. Tanken är att lärare lättare ska hitta information om till exempel läroplanen, forskning inom olika områden, styrdokument och tips på fortbildningar.

Eckerö bildar ett äldreråd

Eckerö kommun ska bilda ett äldreråd för att ge pensionärer och funktionsnedsatta en större möjlighet att påverka vardagen. Kommunfullmäktige beslutade igår att bilda äldrerådet efter en förfrågan från Eckerö pensionärsförening