Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 januari, 2018 - 06:10Uppdaterad: torsdag, 11 januari, 2018 - 06:11
  • Carina Aaltonen och Göte Winé var två av dem som diskuterade sexuella trakasserier i lagtinget.

meetoo-debatt i lagtinget

Igår fortsatte debatten om #meetoo i lagtinget och det råder ingen tvekan om att de som var upp i talarstolen anser att berättelserna och upplevelserna som kommit fram under den senaste tiden har berört många.

Socialdemokraten Carina Aaltonen berättade om hur hon som 12-åring stod i kön i matbutiken och kände två händer som tog på hennes bröst. Bakom henne stod en man som jobbade som polis och som tog sig rätten att ta på Aaltonens unga kropp.
Göte Winé, som jobbat som ungdomstränare i många år, menade att idrotten har en viktig roll att sätta normer för vad som är rätt i respektive förening. I Sverige finns det en organisation som som heter Team Locker Room Talk. Det är en ideell organisation som arbetar med jämställdhet och schyssta attityder mot snacket i omklädningsrum och Winé vill gärna se något liknande på Åland. e

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »