Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 februari, 2018 - 15:45Uppdaterad: måndag, 5 februari, 2018 - 16:48
  • Mariehamn väljer ett annat lönessytemän det som samarbetspartnern Åda har. Arkivfoto: Malin Lundberg

Mariehamn väljer eget lönesystem

Mariehamns stad väljer att teckna ett eget avtal för ett nytt lönesystem. Trots att man har ett avtal med Ålands digitala agenda, Åda, där Åda ska sköta alla it-relaterade tjänster för staden, tackar man nej till det lönesystem som Åda just nu implementerar inom landskapsregeringen och ÅHS.

 Stadens tf personalchef Sari Hautamäki säger att man vill säkerställa att personalen får sina löner som planerat när deras gamla lönesystem avslutas vid årsskiftet.
-Vi har valt ett annat lönesystem än det som Åda har upphandlat eftersom det visat sig finnas problem med det, säger Sari Hautamäki.

Problemen är bland annat att Ådas upphandlade lönesystem inte kommer att vara klart att användas enligt den ursprungliga tidsplanen. Samarbetet mellan Åda och Mariehamn forsätter ändå säger Sari Hautamäki.

-Åda är fortfarande vår support och samarbetet fortsätter, säger hon.

Ådas vd Katarina Donning säger att avtalet med det finska företaget Abilita är ett ramavtal, vilket innebär att kunderna har möjlighet att välja om man vill köpa ett nytt lönesystem från företaget.
-Jag har inte hört att någon har varit missnöjd med lönesystemet och i Mariehamns fall handlar det om tidsplanen som inte passade, säger Katarina Donning.
Hon vill inte kommentera tisdplanen desto mer och hänvisar till att det är en fråga mellan leverantören och dem som tar i bruk lönesystemet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »