Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 maj, 2018 - 15:08Uppdaterad: onsdag, 30 maj, 2018 - 17:25
  • Kostnaderna för första etappen av Ålandsvägen ska granskas enligt stadsfullmäktige. Arkivfoto: Tua Åström

Mariehamn har fått det man betalat för på Ålandsvägen

Mariehamnarna har fått vad dom har betalat för när det gäller ombyggnaden av Ålandsvägen etapp 1, det säger infrastrukturdirektör Kai Söderlund. Stadsfullmäktige beslöt igår att återremittera slutrapporten till stadsstyrelsen för granskning och eventuella åtgärder om fel har gjorts.

Det var efter en presentation av obundnas Bert Häggblom som beslutet togs. Häggblom menade att budgeten överstegs med 275.000 euro och ifrågasatte en hel del detaljer i arbetet som han ansåg hade fördyrat ombyggnaden.

- Det finns tre orsaker till varför det blev dyrare än budgeterat och bland annat upptäcktes att det behövdes mer VA-arbete än väntat, säger Kai Söderlund.
Dessutom blev man tvungen att spränga djupare än vad som var beräknat och det blev en hög kostnad.

- Vi har ingenting emot att det här granskas ytterligare, finns det oklarheter så är vi beredda att medverka för att dessa ska rätas ut, säger Söderlund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »