Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 juni, 2018 - 14:12
  • Frågan om renoveringen av Mariebad bordlades för att ta fram mer underlag. Arkivfoto

Mariebadrenovering bordlagd

Ärendet om Mariebadrenoveringen bordlades under infrastrukturnämndens möte igår.

- Den här investeringen drabbar kultur- och fritidsnämndens internhyra och vi måste se till att de klarar den höjda hyran. Dessutom har vi olika förslag vi vill ha utredda och vi har begärt kompletterande information som inte hunnit komma fram till oss än. Vi kände oss helt enkelt inte redo att ta ett beslut, säger Jessy Eckerman som är ordförande för infrastrukturnämnden.

Hon menar dock att man hade en bra diskussion och att det är viktigt att beställa saker som faktiskt behövs och som håller länge.

- Vattenreningen är det viktigaste och nog rätt akut, men vi vill göra det förnuftigaste beslutet. Det finns också olika politiska åsikter om hur mycket pengar som ska satsas och ifall man bara ska lappa och klistra eller faktiskt göra om allt. Det finns även en lång åtgärdslista som vi måste plocka det mest relevanta ur, säger Eckerman.

Det är alltså två ärende som hör ihop, om den fortsatta konsultupphandlingen och om renoveringen, som bordlagts. Man ska gå vidare med ärendet om någon vecka.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »