Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 juni, 2022 - 15:11Uppdaterad: onsdag, 15 juni, 2022 - 17:43
  • Tekniska bekymmer hos Andelsbanken har gjort att många inte fått sin lön utbetald.

Många utan lön till följd av tekniska problem

Störningar i Andelsbankens system påverkade betalningar idag, onsdag.

Det har bland annat drabbat anställda vid landskapsregeringen som inte fått sin lön. Det riksomfattande problemet kommer sig av en störning hos OP-gruppen där Andelsbanken är medlem. Den tekniska störningen har påverkat SEPA-betalningar och löneutbetalningar till andra bankers konton. Löneutbetalningar till konton på Andelsbanken har dock fungerat som vanligt. Orsaken till problemen kan man ännu inte säga något om. Andelsbanken för Ålands vd Jonny Nordqvist säger att fokus just nu ligger på att lösa problemet.

- Vi berättar mer när vi får mer information. Fokus ligger på att få det åtgärdat innan man börjar utvärdera vad den här tekniska störningen beror på. Det viktigaste är att få det att fungera normalt igen, säger Jonny Nordqvist. Han kan inte säga hur länge det tar att åtgärda felet.

Conny Nyholm, finanschef vid Ålands landskapsregering, säger att han har gott hopp om att det löser sig under dagen och att alla löntagare får sin lön idag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »