Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 december, 2018 - 15:05
  • Brage Wilhelms leder kommunstyrelsen i Lumparland. Arkivfoto.

Lumparland undrar vad räddningsmyndighet kostar

Kommunstyrelsen i Lumparland förordar förslaget till avtal om en gemensam räddningsmyndighet och en gemensam nämnd, men man vill se en beräkning av den framtida myndighetens nettodriftskostnader innan avtalet slutligt kan godkännas.

Det här diskuterades på kommunstyrelsens senaste möte där man också godkände nya upphandlingsdirektiv som tagits fram som en följd av att revisorerna i år påpekade att skolnämndens upphandling av skolskjutsar inte till alla delar följt god förvaltningssed.

På mötet diskuterades också att kommunen betalat ut för hög nattersättning till personal de senaste åren. Man beslöt sig för att inte återkräva pengarna eftersom arbetstiden som skulle krävas för att räkna ut vilka summor det rör sig om skulle kosta mer än vad som gått ut i felaktiga nattarbetesersättningar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »