Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 februari, 2021 - 15:24Uppdaterad: onsdag, 24 februari, 2021 - 15:45
  • Marcus Koskinen-Hagman, rektor på Ålands lyceum. FOTO: Cecilia Ekström

Lösningar för coronasäkra studentprov utreds

Stora lokaler och avstånd mellan bänkarna är en av lösningarna som diskuteras för att elever som sitter i karantän ska kunna skriva studentexamen.

Marcus Koskinen-Hagman, rektor på Ålands Lyceum, berättar att man utreder möjlighet för elever att verkställa sina studentskrivningar.

- För smittade elever kan vi inte erbjuda möjlighet att skriva prov men vi utreder möjlighet om vi kan arrangera för studerande som sitter i karantän, säger Marcus Koskinen-Hagman.

Man för en dialog med smittskyddsläkaren Tora Woivalin angående hur lokaler ska se ut och om man kan garantera säkerhet för såväl elever som för provövervakarna, berättar Marcus Koskinen-Hagman.

- Vi tittar på om det finns någon lokal som vi kan ha under denna tid men det är upp till skolorna att bestämma om de vågar ha skrivningarna, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »