Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 juli, 2019 - 11:43
  • Riksdagsledamot Mats Löfström. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.

Löfström lovordar Finlands ordförandeprogram i EU

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström lovordar Finlands ordförandeprogram i EU i ett inlägg på sin hemsida.

Han skriver att ordförandeprogrammets fyra fokuspunkter, rättsstatsprinciper, bättre konkurrenskraft och social inkludering, klimat och medborgares säkerhet är angelägna frågor och att ordförandeskapet sker under en viktig tid. Särskilt frågan om rättsstatsprincipen är viktig enligt Löfström.

–EU är en union av värderingar och då medlemsländer tummar på demokrati, rättsstatsprincipen och fri media äventyrar man, i förlängningen, hela EU som ett framgångsrikt fredsprojekt. Det är nämligen de små underlåtelserna som i historien banat väg för auktoritära ledare och diktatorer. Därför borde det exempelvis vara otänkbart att ett land som monterar ner rättsstatsprincipen får tillgång till EU-pengar, skriver Löfström.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »