Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 mars, 2020 - 13:31Uppdaterad: torsdag, 19 mars, 2020 - 17:30

Lemland tog beslut om avgiftsfri barnomsorg

Lemlands kommun har fattat beslut om avgiftsfri barnomsorg för de familjer i kommunens dagvård som håller sina barn hemma i minst 14 dagar under undantagstillståndet som nu råder på grund av coronapandemin.

Patrik Eriksson, ordförande i socialnämnden i Lemland, berättar att perioden om minst 14 dagar måste vara sammanhängande och gäller från 18 mars och så länge undantagstillståndet och rekommendationen från landskapsregeringen och riksregeringen om att hålla barn hemma om man har möjlighet är i kraft.

Beslutet togs per capsulam, det vill säga utan att socialnämnden träffades. Socialnämnden fick ett förslag från Lemlands socialchef och tog ställning till förslaget över en e-postkonversation, berättar Patrik Eriksson.
Övriga kommuner som Ålands Radio varit i kontakt med ska inom kort fatta beslut i frågan om avgiftsfri barnomsorg under undantagstillståndet. Ålands Radio rapporterar om kommunernas beslut vartefter de offentliggörs.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »