Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 december, 2020 - 17:24Uppdaterad: torsdag, 17 december, 2020 - 18:50

Landskapsläkaren: ingen anledning att stänga skolor

Det finns ingen anledning att stänga skolorna de få dagar som är kvar av terminen.
Det sa landskapsläkare Knut Lönnroth på landskapets extrainsatta presskonferens med anledning av coronaläget i dag.

-THL har bedömt att risken för smittspridning på skolor och dagis är låg. Det finns inte ett enda bekräftat fall av en smittkedja i åländska skolor. Någon har smittats utanför skolan, sedan gått till skolan och många har hamnat i karantän, men hittills har inte sedan många smittats, sade Knut Lönnroth.

-Landskapets ubildningsbyrå går nu igenom nuvarande anvisningar och eventuella förändringar för skolorna på vårterminen skickas ut senast nästa vecka, berättade utbildningsminister Annika Hambrudd.

Åland är nu också officiellt inne i spridningsfasen. Hittills denna vecka har Åland fått sex nya fall och två av dem är samhällssmitta.

-Det är mycket oroande, nu är det extra viktigt att följer de restriktioner som finns. Men det finns ingen anledning till panik. Vi hade ett liknande läge i mars och i oktober och då lyckades vi minska smittspridningen, sade Knut Lönnroth.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »