Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 mars, 2024 - 05:30Uppdaterad: tisdag, 5 mars, 2024 - 05:41

Landskapets sommarpraktikantprojekt får ingen fortsättning

Landskapsregeringens sommarpraktikantsatsning får ingen fortsättning i sommar.

Projektet har varit uppskattat, både av EU-kommissionen och de åländska ungdomarna som fått chansen att medverka men nu är EU-pengarna slut och situationen på arbetsmarknaden bättre. 

– Det har varit väldigt uppskattat av ungdomarna, vi har också uppföljande möten med kommissionen och de har tyckt att det varit klokt att möjliggöra för ungdomarna att få arbetserfarenhet, säger Susanne Strand, byråchef på näringsavdelningen. 

Som mest, under pandemiåren, genererade projektet ungefär 200 jobb. Landskapsregeringen planerar för närvarande inga liknande projekt framåt. 

– Inte med strukturfondsmedel. Kommunerna och AMS jobbar med de här frågorna och kommunerna erbjuder jobbsedlar men jag känner inte till att landskapet i sig planerar något, säger Strand. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »