Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 mars, 2018 - 21:57Uppdaterad: tisdag, 13 mars, 2018 - 22:01

Lagstridigt beslut om Havsviddens detaljplan

Kommunfullmäktige i Geta gav i måndags avslag på Havsvidden ABs detaljplan. I fullmäktiges beslut saknades motivering och under kvällens kommunstyrelsemöte beslutades att ärendet skickas tillbaka till kommunfullmäktige för omprövning då beslutet varit olagligt.

-Styrelsen ser att man tagit ett lagstridigt beslut eftersom man utelämnat motivering. Enligt Finlands grundlag och Ålands förvaltningslag så måste man ha med en motivering till beslut säger Gustav Blomberg kommundirektör i Geta.

Under dagen mottog Ålands Radio ett pressmeddelande från Havsvidden AB där de bland annat skrivit att de är ”ytterst förvånade över den mycket oväntade vändning som ärendet fått” och också påpekat att beslutet saknat motivering.

-Man har av någon oförklarlig anledning valt att avböja vårt förslag. Vår uppfattning har varit att förslaget på detaljplanen varit i linje med kommunens önskningar och krav på förändringar, vi har bland annat gjort en omfattande miljökonsekvensbedömning som stödjer detaljplanens genomförande. Jag upplever att vi gjort det man ska göra och lite till sade Oskar Svensson, styrelseordförande för Havsvidden AB till Ålands Radio under eftermiddagen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »