Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 januari, 2013 - 11:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Kökars budget äntligen klar

På övertid kunde kommunfullmäktige i Kökar i går kväll fastställa detta års budget. Det skulle enligt kommunallagen ha skett före årsskiftet, men så blev det inte eftersom politikerna ville få ner det förväntade underskottet. Den budget som Kökarfullmäktige i går enhälligt antog visar att den kommunala verksamheten i år kommer att gå med drygt 237.000 euro i underskott. Politikerna hade skalat bort 93.000 euro från det budgetförslag som presenterades i december. Man tog bort anslaget på 65.000 euro för anstaltsvård eftersom man anser att det är oklart om det behövs. Dessutom skars 28.000 euro bort från underhållet av fastigheter. Vis av skadan beslöt kommunfullmäktige i Kökar också att redan nu påbörja arbetet med 2014 års budget. Budgetarbetet brukar vanligtvis inte börja förrän på sommaren. En preliminär budget för 2014 ska vara klar i april är det tänkt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »