Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 juni, 2021 - 14:21Uppdaterad: tisdag, 15 juni, 2021 - 17:15
  • Personer som studerar utanför Åland kan vaccinera sig här i sommar, men bäst är att få båda doserna på samma ställe. Arkivfoto: Rasmus Karlsson.

Knepig situation för studerandes vaccination

De personer som studerar utanför Åland och kommer hem över sommaren hamnar i en knepig situation gällande coronavaccineringen.

- Det är en svår fråga som ställer till det lite. Om man vistas tillräckligt länge på Åland och ens åldersgrupp får vaccinera sig när man är här kan man bli vaccinerad här men det är mest rimligt att försöka få bägge doser på ett och samma ställe, säger smittskyddsläkare Tora Woivalin.

Personer som får sin första vaccindos på Åland och sedan återvänder till sin hemort får ett intyg från ÅHS om att man fått sin första dos.
- Förhoppningen är att man kan få det infört i det svenska journalsystemet så att man kan få sitt digitala EU-pass, säger Woivalin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »