Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 december, 2021 - 11:17Uppdaterad: onsdag, 15 december, 2021 - 16:07

Jomala lämnar kommunförbundet

Jomala kommun lämnar Ålands kommunförbund efter beslut i fullmäktige i går kväll.

Omröstningen som slutade 11 mot 6 innebär att man den sista december nästa år lämnar förbundet. Anders Eriksson (ÅF) är ordförande i fullmäktige och röstade mot att lämna.

–Det fanns olika åsikter och de som ville att man inte skulle lämna nu tyckte att man borde utreda konsekvenserna ordentligt först, säger Anders Eriksson.

Argumentet för att lämna har bland annat varit att man tyckt att kommunförbundet inte varit anpassat för en så stor kommun som Jomala.

–Den kritiken har nog varit befogad, men det hade varit bra att föra en ordentlig diskussion med kommunförbundet innan man klipper banden. Men det var en stor majoritet för utträde och även om jag har en annan åsikt så är jag en ivrig anhängare av demokrati och då får kommunen rätta sig efter det framöver, säger Anders Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »