Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 december, 2010 - 14:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Inte en utan fem gymnasieplanerare

Ingen av de sju personer som sökte arbetet som gymnasieplanerare var fullt kompetent. Det anser landskapsregeringen som nu i stället lägger ut arbetet på fem olika personer som ska sköta det som bissysla utanför sitt ordinarie arbete. -Vi anser att det här blir den bästa lösningen med tanke på tidspressen. Gymnasiereformen ska vara genomförd till hösten 2011, så är det svårt att få tag i en person som har den breda kompetens som behövs, säger utbildningschef Rainer Juslin. De fem som blir gymnasieplanerare är Ålands lyceums rektor Gyrid Högman, vårdinstitutets rektor Angela Sjöberg, handelsläroverkets rektor Viveka Häggblom, vårdinstitutets prorektor Jens Andersén och yrkesskolans ekonom Ralf Lundberg. Av dessa hade Ralf Lundberg och Jens Andersén sökt arbetet som gymnasieplanerare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »