Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 november, 2019 - 13:46Uppdaterad: måndag, 11 november, 2019 - 14:17

Inkommande post väntas bli försenad

Betydande förseningar i postgången väntas även drabba ålänningarna, med anledning av den strejk som i dag inleds i riket inom den finländska posten, Posti.

Det är den inkommande posten, främst brev och tidningar, som skickas till Åland från riket eller utlandet som kommer att försenas.

Utgående postförsändelser, post som skickas från Åland till utlandet, kommer inte att drabbas av strejken. Det uppger Eivor Granberg, affärsområdeschef för posttjänster på Åland Post. Orsaken till detta är att försändelser som ska skickas från Åland kommer att skickas via Post Nord i Sverige.

-Åland Post samarbetar med flera olika operatörer så en del av postgången kommer att fungera som normalt, säger Eivor Granberg.

Poststrejken i riket utlystes i dag och kan komma att pågå mellan två till fyra veckor. Arbetsplatsen Åland Post berörs inte av strejken. Det innebär att försändelser delas ut som vanligt på Åland.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »