Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 maj, 2018 - 12:26Uppdaterad: fredag, 4 maj, 2018 - 12:42
  • Arbetet med att rusta upp WHA fortsätter trots besvär över beslut om tilläggsanslag. Arkivfoto.

Idrottsarenor planeras trots osäker finansiering

Trots ett oavgjort besvär i förvaltningsdomstolen fortsätter stadens förvaltning arbetet med utbyggnaden av fotbolls- och friidrottsarenorna.

 Stadsstyrelsen beslöt i går att ge i uppdrag åt kultur- och fritidsnämnden att arbeta vidare med planerna på en separat friidrottsarena i Ytternäs och upprustning av WHA med konstgäs.

Besväret gäller ett beslut i stadsfullmäktige, i februari i fjol, om en utökning av anslaget för projekten med drygt 433.000 euro till 1,6 miljoner. Så länge ärendet inte avgjorts i domstolen är finansieringen inte klar och därför behövdes nu ett beslut av stadsstyrelsen om verkställighet. Men förvaltningsdomstolen ska endast ta ställning till om beslutet om tilläggsanslag är lagligt, inte om planerna i övrigt. Om staden alltså fälls i domstolen innebär det att det uppkommer ofinansierade poster men inte att idrottsarenorna inte får byggas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »