Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 februari, 2018 - 15:12
  • Ny arena för friidrottare och konstgräns på WHA diskuteras i stadsfullmäktige i morgon, tisdag. Arkivfoto.

Idrottsarenor och våningshus i stadsfullmäktige

Konstgräs på WHA och fyravåningshus på Rönnbergs torg! Det är två omdiskuterade frågor som behandlas av stadsfullmäktige i morgon kväll.

 Enligt förslaget till stadsplan för Rönnbergs torg kan cirka 160 bostäder byggas på området vid Östra utfarten. Boende väster om Strandgatan har varit kritiska mot att de planerade 3-4 våningar höga husen bildar en mur mot Slemmern. Också miljöfrågor har ställts mot bakgrund av att området i tiden varit en soptipp.

Konstgräset på WHA ingår i förslaget att uppgradera planen i Idrottsparken och att anlägga en ny friidrottsarena i Ytternäs. Stadens kostnaderna för det uppskattas bli drygt 1,6 miljoner euro. För att finansiera det föreslås att fullmäktige godkänner att ett befintligt investeringsanslag på 1,2 miljoner utökas med drygt 430.000 euro.

Stadsfullmäktiges sammanträde sänds direkt i tv över Ålandskanalen med start klockan 18:30 i morgon, tisdag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »