Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 juli, 2011 - 11:56Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Hon vill ha nätverk mot trafficking

Vice talman Gun-Mari Lindholm (ob) är ledamot i arbetsgruppen mot människohandel i Östersjöområdet. Liksom flera tidigare i Ålands Radios serie om sexslaveri och människohandel, anser hon att kunskapen är dålig i frågan, och att Åland har ett ansvar att jobba mer aktivt för att motverka trafficking, tillsammans med övriga länder kring Östersjön. Hon hoppas att ett åländskt nätverk snart ska bli verklighet, där politiker och instanser som sjöbevakning och polis kan arbeta med aktivt med frågan. Där hoppas hon att rederierna även vill ingå. - Vi tror att Åland är en transithamn för sexslaveri, och då är rederierna en väldigt viktig del i det här. Ser man inte att det är ett problem i dag så har de kanske inte tittat på det ur rätt synvinkel, säger Gun-Mari Lindholm.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »