Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 29 juni, 2018 - 06:32
  • Roger Höglund, centern. Arkivfoto: Tomas Tornefjell.

Höglund kritiserar FSG-styrgruppens ordförande

Roger Höglund, centern, kritiserar Viveka Eriksson, liberal, för att han tycker att hon målar upp en för positiv bild av hur arbetet varit i styrgruppen för Finström, Geta och Sund.

I en insändare i dagens tidningar skriver Höglund att det varken är ärligt eller transparent att plocka bort eller tona ner vissa av de punkter som kritiserats.

- Styrgruppen har nu jobbat i över ett halvt år och det avtal som nu är framlagt har tillkommit efter ett antal omröstningar, reservationer och kompromisser, skriver Höglund som själv reserverat sig mot flera punkter i avtalet.

I insändaren nämner Höglund att han reserverat sig mot att man i förslaget till samgångsavtal skriver att tre kommuner går samman till en, eftersom det enligt Höglund juridiskt sett är så att Geta och Sund upphör och uppgår i Finström. Han tycker också att man gör sken av att ekonomin i den nya kommunen blir bättre än vad den blir och han är kritisk till att det ska krävas kvalificerad majoritet för att ändra avtalet. Slutligen skriver han att han inte är det minsta nöjd med det förslag till avtal som styrgruppen tagit fram.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »