• Bert Häggblom tror att den stora uppmärksamheten som media gett Fredlundfallet gjort så att åklagarna inte vågar avskriva fallet. Arkivfoto: Totte Vesterlund.
Publicerad: fredag, 22 september, 2017 - 15:52, uppdaterad: fredag, 22 september, 2017 - 16:47

Häggblom: Åklagarna vågar inte avskriva fallet

Det händer ingenting före dom fallit. Det säger Obunden samlings partiledare Bert Häggblom i en kommentar till att partikollegan Fredrik Fredlund nu åtalats för misshandel.

- Det var väntat att det skulle bli åtal. Det är unga åklagare här som inte vågar avskriva detta fall, säger Bert Häggblom till Ålands Radio.

Han syftar på att uppmärksamheten från media varit stor. Talman Johan Ehn säger att inte heller lagtinget agerar innan en verkställbar dom fallit. Om domen innebär fängelse, även villkorligt, kan lagtinget med två tredjedels majoritet entlediga den dömde ledamoten på en viss tid.

Ålands Radio har sökt Fredrik Fredlund för en kommentar men inte lyckats nå honom.

Fler Nyheter

Färre förhandsröster i presidentvalet

Det ser ut som om färre ålänningar förhandsröstat i årets presidentval än i valet 2012.

Delseger i förslag om parlamentsplats

Specialrådgivare Julia Lindholm intervjuas av Owe Sjöblom
Finland får ett extra mandat i Europaparlamentet enligt det förslag som EU:s konstitutionella utskott går in för efter den omröstning som hölls i dag. Finland ökar alltså från 13 till 14 mandat enligt förslaget.

Vanhanen vill ha kvar skolsvenskan

Matti Vanhanen intervjuas av Nina Smeds
Centerns presidentkandidat Matti Vanhanen vill ha en bredare utrikespolitik för Finland. Globala frågor som minskning av fattigdom, matsäkerhet, bekämpningen av klimatförändringen och fredsmedling är frågor som är viktiga för Finland. Det berättar han i en intervju för Ålands Radio.

Mässkontakter till finska skärgården

Visit Åland med medlemmar från Visit Åland deltog nyligen i Nordens största resemässa, Matka-mässan i Helsingfors.

Villkorligt fängelse för tre brott

En 22-årig man har dömts till två månaders villkorligt fängelse för misshandel, olaga hot och grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Sund får pengar för släckningsbil

Sunds kommun har nu beviljats 159.447 euro i bidrag för en släckningsbil.

Utskott röstar om parlamentsplatser

I dag röstar EU:s utskott för konstitutionella frågor om förslaget till fördelningen av parlamentsplatser i samband med Brexit.

MGF får inte ta över badmintonbanor

Mariehamns gymnastikförening får inte ta över två badmintonbanor i Bollhalla av BK Smash.

Tidtabell för kommunreformen kvarstår

Kommunstrukturreformen är inte skjuten på framtiden, säger Nina Fellman:
I går fanns det en bild på kansliminister Nina Fellman där hon visade upp ett papper på sociala medier. Från det dokumentet gick det att få uppfattningen att kommunreformen skjuts fram med ett par år eftersom datumet första januari 2023 fanns med.