Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 januari, 2013 - 11:18Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Glömd jämställdhet kritiseras

Landskapsregeringen har i budgeten för 2013 totalt "glömt" bort att lyfta fram det faktum att en kvinna tjänar i snitt cirka 80 cent på männens euro och de ger heller inga förslag på lösningar till problemet. Det skriver den liberala lagtingsgruppen i en insändare. Tydligen anser ett kvinnligt, socialdemokratiskt, lantråd att jämställd lönesättning inte är så viktig, skriver liberalerna vidare. Liberalerna skrev en budgetmotion bland annat om att jämställdhetsperspektivet måste integreras i all politik, som finans- och näringsutskottet valde att klippa in i sitt betänkande samtidigt som de föreslog att motionen skulle förkastas.Lantrådet Camilla Gunell håller inte alls med.-Jämställdheten gick de facto bakåt under den förra mandatperioden och jämställdheten är verkligen inte bortglömd, säger Gunell.Hon påpekar att arbetsmarknaden är ett av de viktigaste temana som regeringen tar upp i ramprogrammet och att det i budgeten finns en hel bilaga om jämställdhet som ÅSUB sammanställt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »