Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 januari, 2017 - 05:59

Förslag om räddningsmyndighet ifrågasätts

Det finns skäl att ifrågasätta lagförslaget om en gemensam räddningsmyndighet! Det menar stadsdirektör Barbara Heinonen i ett förslag till utlåtande som stadsstyrelsen ska ta ställning till i dag.

Staden är i princip positiv till lagförslag som kan leda till ett bättre utnyttjande av resurser. Men när det gäller förslaget att samtliga kommuner måste vara representerade i en gemensam räddningsnämnd menar stadsdirektören att det leder till en alldeles för stor organisation. Och med tanke på hur få uppgifter som faktiskt förs över på nämnden, då kommunerna fortsättningsvis ska besluta om servicenivån, finns det egentligen inget behov av en särskild nämnd, skriver stadsdirektören. Hon är också kritisk till förslaget att landskapsregeringen ska kunna besluta om hur kommunerna finansierar den gemensamma räddningsmyndigheten.

-Landskapsregeringens instrument för resursutjämning mellan kommunerna är landskapsandelssystemet. Att därtill skapa en ny nivå där landskapet har mandat att fritt vikta kommunernas betalningsansvar sätter helheten ur spel, resonerar stadsdirektör Barbara Heinonen inför stadsstyrelsens sammanträde i dag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »