Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 februari, 2024 - 16:47Uppdaterad: tisdag, 27 februari, 2024 - 18:50
  • Finansminister Mats Perämaa. Arkivbild.

Finansministern: Vår uppfattning är att räntan upphör löpa

Finansminister Mats Perämaa (Lib) säger att landskapsregeringen är av uppfattningen att dröjsmålsräntan slutar att ticka i och med att pengarna för skadeståndet efter elhybriddomen nu överförts till Statens ämbetsverk på Åland.   

– Hela tanken med deponeringsinstrumentet, som vi ser det, är att det finns till för en situation där en mottagare inte vill ta emot pengarna. Vi menar genom det här att vi fullgjort vår skyldighet i och med domen i tings- och hovrätt, säger Mats Perämaa. 

Kan man tolka saken med dröjsmålsräntan på olika sätt? 

– Vi gör bara en tolkning i varje fall. Det man kan fråga sig är varför det här deponeringsinstrumentet skulle finnas om inte just för det här ändamålet när vi har en mottagare som inte vill ta emot pengarna och då måste vi få en möjlighet, som vi tolkar lagstiftningen, att fullfölja vår skyldighet, säger finansministern.  

Konsortiet sade tidigare att de anser att räntan fortfarande tickar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »