Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 april, 2018 - 15:14Uppdaterad: måndag, 9 april, 2018 - 16:22
  • Harry Jansson, centern, menar att det inte går att garantera likabehandling av ansökningar i olika kommuner. Arkivfoto: Malin Lundberg

Fastighetsskatten bordlades

Förslaget till en temporär lagändring för att lösa problemet med den omtalade fastighetsskatten bordlades i lagtinget i dag.

 Först ville Centerns Harry Jansson återremittera ärendet till finans- och näringsutskottet.

-Jag tror inte lagförslaget kommer att klara lagstiftningskontrollen. Vi kan inte garantera likabehandling av ansökningarna hos kommunerna, sa Harry Jansson.

Finans- och näringsutskottets ordförande Petri Carlsson, moderat, såg inget problem med utskottets formuleringar.

-Fastighetsskatten är en kommunal angelägenhet och vi utvidgar möjligheten att bevilja befrielse från fastighetsskatten.

Talman Gun-Mari Lindholm, moderat, ajournerade plenum för att diskutera fram en lösning. Lösningen blev att Harry Jansson återtog sitt förslag om återremiss och istället föreslog bordläggning av ärendet. Petri Carlsson understödde förslaget.

Ärendet tas upp igen på onsdag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »