Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 januari, 2013 - 06:39Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Drogförebyggande samordnas

Åland behöver en paraplyorganisation för det drogförebyggande arbetet. I dag är det för många små aktörer som jobbar på olika håll. Det anser Folkhälsan på Åland som ansökt om 225.000 euro ur PAF-pengarna för att kunna dra igång ett treårigt pilotprojektet. -Genom att gå samman kan vi arbeta mer effektivt med drogförebyggande åtgärder, säger Folkhälsans verksamhetsledare Bertil Nordin. Efter de diskussioner han har fört med bland annat landskapet har han stora förhoppningar om att pilotprojektet ska få pengar. Skulle det inte bli några pengar kan projektet inte starta, men redan nu har man annonserat efter en samordnare eftersom förhoppningen är att snabbt kunna komma i gång med arbetet. Beslut om det blir några PAF-pengar kommer i slutet av denna månad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »