Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 januari, 2024 - 15:29Uppdaterad: måndag, 15 januari, 2024 - 17:41

Djupsund efter Löfströms besked: Viktigt för SFP att hitta en ny åländsk kandidat

Att Mats Löfström väljer att dra tillbaka sin kandidatur tyder på att initiativet om att kandidera inte kom från honom själv utan från SFP, tror statsvetaren Göran Djupsund.  

Djupsund menar att processen som föranledde kandidaturen “gick lite väl snabbt” och att Löfström inte hade förankrat den tillräckligt med sina stödtrupper. Ifall det senare visat sig att stödtrupperna hellre vill att han stannar i riksdagen än kandiderar i EU-valet är det enligt Djupsund “hederligt” att tänka om.  

– I den meningen tycker jag att det är ett helt okej agerande från Löfströms sida, säger han.  

Djupsund tror att SFP uppmuntrat Löfström att ställa upp eftersom de åländska rösterna är viktiga för att säkra partiets mandat i EU-parlamentet. För SFP är det därför nu angeläget att hitta en ny, namnkunnig ålänning till sin lista.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »