Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 juli, 2022 - 11:19Uppdaterad: fredag, 1 juli, 2022 - 11:21
  • Anders Eriksson. Foto: Hans Person Bru.

Diskussion om gemensam tidszon i Nordiska rådet

I onsdags avslutades tre dagar av möten för Nordiska rådet med representanter från de nordiska länderna.

Det var två olika grupper som höll möten på Åland samtidigt, Presidiet som är Nordiska rådets högsta styrande organ och även utskottet för tillväxt och utveckling. Under Norges presidentskap för Nordiska rådet har målen varit: "Tryggt, grönt och ungt för Norden", det vill säga samarbete inom försvars- och säkerhetspolitik, grön energi, gröna transportmöjligheter samt att satsa på de unga. Anders Eriksson (ÅF), ordförande i Ålands delegation i Nordiska rådet, menar att diskussionerna om civil beredskap inte påverkar Åland.

-Vi försöker samarbeta med Baltikum och också Skottland börjar visa intresse för att ta del av Nordiska rådet. Vi har ett förslag om en gemensam nordisk tidszon och också där diskuterar vi med de tre baltiska länderna att de skulle vara med på det samarbetet, säger Anders Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »