Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 april, 2020 - 10:53Uppdaterad: fredag, 3 april, 2020 - 11:00

Direktreklam för snabblån förbjuds och utmätning fördröjs

Direktreklam på snabblån förbjuds för att minska att folk tar dessa lån för att klara sig.

Man halverar också maxräntan på nya snabblån från 20 procent till 10 procent. Det sade justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) under riksregeringens presskonferens i förmiddags. Räntetaket på lån måste sänkas och man förbereder en ändring av utmätningslagen för att fördröja anmärkningar för betalningsproblem.

Företagssanering ska vara enkel att få och ändringar av konkurslagstiftningen ska ändras så att det inte ska gå så lätt för fordringsägare att kräva konkurs. Man ska även främja amorteringsuppskov och att skjuta upp förfallodagarna för räkningar.

Det ska bli möjligt att skjuta upp bolagsstämmor, årsmöten och dylikt och Anna-Maja Henriksson uppmanade att man ska använda sig av digitala metoder. De ändringar som nu genomförs gäller till årets slut.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »