Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 augusti, 2019 - 11:27Uppdaterad: tisdag, 6 augusti, 2019 - 08:11
  • Socialdemokraternas partiledare Camilla Gunell och Flexens vd Berndt Schalin. Foto: Frippe Granlund.

Dags att avsluta det som påbörjats

I serien “Mitt Åland” har turen kommit till Socialdemokraternas partiledare Camilla Gunell. Regeringspartierna har haft en arbetsdryg mandatperiod, där kontakterna med Finland prövats hårt. Men för Gunell handlar nästa mandatperiod om att driva igenom en lång rad projekt där man ännu inte är i mål.

Ett av dem är kommunreformen.

Lagen, lagarna faktiskt, är i hamn. Nu börjar det verkliga arbetet.

- Det handlar om ökat samarbete. För att faktiskt kunna göra saker för miljön och för människor som behöver olika typer av kommunal hjälp så måste man ha starka aktörer. Frivillighet stöder jag innerligt, men vi har haft två processer där vi har sett att kommunalt samarbete utan lagstiftning i botten inte har lyckats: Brand- och räddningsmyndigheten, och kommunernas socialtjänst. Kommunerna på Åland kommer inte i mål av egen kraft, säger hon.

En längre intervju med Camilla Gunell hör du i dag, med start 15:00.

Det här är den sista delen av serien "Mitt Åland". Åländsk demokratis partiledare Stephan Toivonen har avböjt från att medverka i serien.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »