Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 april, 2018 - 06:29

Cykelväg längs Hammarlandsvägen

Landskapet är på gång med att starta bygget av separat gång- och cykelväg längs med Hammarlandsvägen på två olika sträckor och nu ställs vägplanen ut till påseende.

Den första etappen gäller från Gottby i Jomala till Östanträsk i Hammarland och den andra sträckan gäller från Östanträsk till Näfsby. Anläggande av gång- och cykelväg invid landsväg nr 1 är ett pågående projekt med att binda ihop gång-och cykelvägarna längs med hela vägsträckningen mellan Mariehamn och Berghamn i Eckerö.

Dessutom ställer landskapet ut vägplan för Klockargatan i Jomala, där finns också planer på att bygga en gång- och cykelväg.

Vägplanerna finns till påseende hos landskapet och i respektive kommuner fram till den 25 april och har man åsikter om dessa ska man lämna in det till kommunen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »