Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 25 november, 2016 - 16:11Uppdaterad: fredag, 25 november, 2016 - 16:19
  • Det komplicerade arbetet med att bilda socialvårdsområden blev en het debattfråga på kommunförbundets stämma i Lumparland. I förgrunden Kumlinges kommundirektör Christian Dreyer. Foto: Ulf Weman

Chockbesked på kommunmöte om KST

Skärgårdskommunerna säger nej till två eller tre nya socialvårdsområden.

Det blev något av ett chockbesked på kommunförbundets stämma i dag för Mariehamns stad som jobbar med att bli värdkommun för södra Ålands kommuner och för de norråländska kommunerna som kommit långt i arbetet med ett norra Ålands socialvårdsområde. Är det då landskapets förstaval, ett ombildat omsorgsförbund som skall ta hand om socialvården?

- Inte nödvändigtvis, men vi vill ha ett socialvårdsområde för hela Åland, säger Kumlinges kommundirektör Christian Dreyer.

Det här betyder nu att det arbete som hittills har gjorts i vissa kommuner måste ges upp och på mötet i Lumparland i dag frågades är vem som skall driva ett nytt försök till ett gemensamt KST.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »