Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 augusti, 2022 - 06:03
  • Centerns lagtingsgrupp vill att det provborras för tunnel till Föglö. Arkivfoto: Rasmus Olin.

Centern vill satsa på vindkraft

Vindkraft, provborrning och en ekonomi i balans är på Centerns agenda under det sista året av nuvarande mandatperiod.

Viktigast är uppbyggnaden av den storskaliga vindkraften på Åland, säger Jörgen Pettersson, Centerns gruppledare i lagtinget.

- Det handlar om vad som kan göras inom utbildningen och lagstiftningen, och vilka aktörer som ska erbjudas möjligheten, säger han.

I höst är det troligt att man kan besluta om att genomföra provborrningar till beslutsunderlaget för en fast förbindelse till Föglö, säger Jörgen Pettersson.

- Vi har ett starkt besked från centerns lagtingsgrupp och provborrningarna har stöd också från andra partier, säger han.
I höstens budgetförhandlingar är ekonomisk balans den största utmaningen.

- En samsyn bland partierna på den ekonomiska situationen behövs för att kunna skapa långsiktiga lösningar. Man har haft olika sätt att hantera till exempel skärgårdstrafiken och busstrafiken på Åland. Samförstånd är särskilt aktuellt i och med utfasningen av fossila bränslen, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »