Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 31 augusti, 2017 - 15:36
  • Centern vill sätta fart på planerna av bygget av ett biogasverk. Foto: Nina Eriksén

Centern vill ge två miljoner för biogas

Två miljoner euro i investeringsstöd från landskapet kan sätta fart på planerna på bygget av ett biogasverk som skulle ta hand om allt organiskt avfall. Det hoppas centerns Runar Karlsson, som tillsammans med centerns grupp i lagtinget lämnat in en budgetmotion om 40 procent av investeringskostnaderna i stöd, eller högst två miljoner euro, för en biogasanläggning.

- Det projekt som ligger närmast till hands är det vid chipsfabriken som Orkla funderar på, säger Runar Karlsson till Ålands Radio.

Det behövs en anläggning intill biogasverket som också drar nytta av den energi som produceras för att det skall bli lönsamt, menar Runar Karlsson. Han ser också en nytta av projektet med drivmedel för landskapsfärjorna och gödsel för jordbruket.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »