Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 november, 2017 - 16:18

Brändö tackar nej kommunutredning

Kommunstyrelsen i Brändö tackar nej till den inbjudan som Kumlinge, Kökar och Sottunga skickat gällande om Brändö vill vara med och göra en kommunutredning.

Trion vill be landskapsregeringen utreda en kommun bestående av just dem, och nu frågar de om Brändö vill vara med i en utvidgad utredning.
- Styrelsen tackade nej med motiveringen att de övriga tre redan haft två möten, det känns sent att komma med nu, säger Brändös kommundirektör John Wrede.

Brändö är inte heller intresserade av att gå samman med Sottunga och Kökar, både av ekonomiska och geografiska orsaker. Tidigare har man sagt att man i första hand vill vara självständiga, i andra hand gå ihop med Vårdö och Kumlinge och i tredje hand bara med Kumlinge. Styrelsen är också öppen för att tillsammans med övriga skärgårdskommuner sätta sig ner och fundera kring vilka kommunsammanslagningsalternativ man skulle vilja utreda, men beslut om sådan utredningar kommer i så fall inte tas förrän efter att Brändö folkomröstat i januari.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »