Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 december, 2017 - 10:58
  • Brändöfullmäktige godkände budgeten i går. Arkivfoto: Albin Dahlin

Brändö river lärarbostäder

Brändö kommun ska riva de så kallade lärarbostäderna och i stället bygga nya hyresbostäder under 2019. Det beslöt kommunfullmäktige i går när man behandlade budgeten och ekonomiplanen för 2019-2020.

- Hyreshuset är så gammalt och i dåligt skick så vi beslöt att det ska rivas. Men vi uppför ett nytt hus eftersom kommunen behöver bostäder, säger kommunfullmäktiges ordförande Jonny Karlström.
Fullmäktige beslöt också att ge styrelsen i uppdrag att under 2018 ta fram en arbetsbeskrivning för en kombinerad kommunikatör och näringslivsutvecklare, man beslöt att 2000 euro ska användas för att köpa in ljusspottar till Brändöhallen och man strök styrelsens förslag om att gå vidare med planeringen av bostadsområdet Slingan 2018.
Brändös budget för 2018 landar i ett underskott på 165.000 euro. Årsbidraget är däremot positivt, ungefär 130.000 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »