Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 juli, 2011 - 12:47Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Bra bestånd av havsörnar på Åland

Beståndet av havsörna på Åland ser bra ut, det visar en inventering som WWF:s havsörnsgrupp har gjort. I år har det fötts 8o havsörnsungar på Åland vilket är lite mindre mot fjolårets resultat men enligt havsörnsgruppen på WWF är det ändå ett bra resultat. Antalet bebodda revir var 105 stycken och det är också ungefär samma som de två senaste åren. Sedan inventeringen började 1973 har beståndet av havsörnar ökat markant och det är minskningen av gifter i Östersjön som är den främsta orsaken till ökningen jämsides med skyddsåtgärder.-Havsörnen är mycket viktig som art. Den är höst upp i näringskedjan och är en bioindikator på hur Östersjön mår, säger Torsten Stjernberg, ordförande för havsörnsgruppen på WWF.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »