Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 augusti, 2011 - 13:08Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Bidrag till privatskola diskuteras

Ska Mariehamn bidra med en högre summa per elev som väljer att gå i en privat skola än motsvarande kostnad i stadens skolor? Det är en fråga som stadsfullmäktige diskuterar i kväll. Ärendet gäller finansieringen av den nystartade Waldorfskolan som anhållit om bidrag för verksamheten. Stadsstyrelsen har, efter omröstning, föreslagit att staden bidrar med 6.400 euro vilket motsvarar Waldorfskolans kostnader. En minoritet i stadsstyrelsen ansåg att det skulle räcka med ett bidrag på 4.700 euro eftersom det motsvarar de landskapsandelar staden erhåller. Stadsfullmäktige diskuterar i kväll också försäljningen av Ruskens, fastigheten på Norragatan där kaffestugan Svarta Katten finns. Förslaget är att nuvarande hyresavtal förlängs med tre år men att huset säljs till högstbjudande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »