Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 augusti, 2021 - 06:32Uppdaterad: torsdag, 5 augusti, 2021 - 09:18
  • Riksregeringen kan idag fatta beslut om att inleda coronavaccinering av 12-15-åringar.

Beslut om att vaccinera 12-15-åringar kan fattas idag

Ett beslut om att börja vaccinera 12-15-åringar mot covid-19 kan fattas av riksregeringen idag, uppgav statsminister Sanna Marin (SDP) i en intervju med Yle igår kväll.

Finland har fått en extra leverans med cirka 200.000 vaccindoser och därför kunde vaccineringen av de yngre åldersgrupperna inledas redan nästa vecka utan att det påverkar vaccineringen av resten av befolkningen, sa Sanna Marin.

En annan fråga som finns på regeringens agenda är huruvida Finland ska ta i bruk ett så kallat coronapass. Enligt Sanna Marin kunde detta tidigast ske i september-oktober, förutsatt att det är juridiskt möjligt och i så fall endast användas för tillträde till fritidsaktiviteter – alltså inte offentliga tjänster.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »