Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 januari, 2013 - 06:36Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Beijar oroad över intolerans

-Det är oroande att vi blir alltmer individuella och privata och att intoleransen smyger sig in på oss. Det sa stadsfullmäktiges ordförande, Christian Beijar, i sitt tal på nyårsafton. Beijar påpekade att vi allmänt sett har det bra ställt i Mariehamn men att den ökade individualismen leder till mindre solidaritet gentemot medmänniskor. I stadsplaneringen efterlyste han aktiviteter över generationsgränserna så att till exempel äldreboende och dagis kunde vara under samma tak. För att undvika segregerade bostadsområden varnade han för ändrad policy vid fördelningen av lediga tomter i Mariehamn. -Om nya egnahemstomter auktioneras ut till dem som betalar högst innebär det att vissa stadsdelar kommer att bebos av förmögna och andra stadsdelar av mindre förmögna vilket på sikt kan skapa social oro, sa Christian Beijar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »