Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 augusti, 2018 - 08:19Uppdaterad: torsdag, 9 augusti, 2018 - 09:36
  • Sjöräddningen försökte hjälpa en sjunkande båt, men fick se sig besegrade.

Båt sjönk snabbt vid brygga

Igår kväll fick sjöräddningen en begäran om hjälp då en båt utan känd orsak börjat sjunka vid en brygga. Rescue Krickan avgick mot Föglö vid 21.30-tiden för att se om det fanns något man kunde göra.

Väl framme konstaterade man att det var en relativt stor båt som låg på lovart sida, samtidigt som det låg en frisk vind på. Personerna på plats hade dock lyckats få en grov tross runt båten, så sjöräddningen började lyfta för att få upp takluckan på hytten. Man lyckades lyfta den just och just så mycket så att man kunde börja pumpa.

En frivillig brandkår kom med extra pumpar, plus att man lade in en bensindriven pump och en hydraulisk pump. Men det gav ingen effekt då det fortfarande kom in för mycket vatten i båten. Man gav upp försöket och en kranbil ska idag ta över.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »