Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 februari, 2019 - 06:20Uppdaterad: tisdag, 19 februari, 2019 - 11:47
  • Projektet ska utbilda barn i hållbar odling. Arkivfoto: Jessica Shanthi Säll

”Ätlig skolgård” ska lära barn om odling

Projektet ”Ätlig skolgård” ska lära barn mer om odling, livsmedel och kretslopp.

Ätlig skolgård är en del i Ekologiska odlarna på Ålands projekt klimatsmart ekologisk odling för alla generationer som fokuserar på stadsodling, permakultur och miljöförbättrande insatser. Helen Eriksson från Ekologiska odlarna på Åland, hoppas kunna få flera skolor att samverka i projektet som går ut på att barnen ska få anlägga mindre ekologiska odlingar på sina skolgårdar.

–Vi har tänkt två skolor i stan, två på landsbygden och två i skärgården. Det blir ett naturligt sätt att utbyta erfarenheter, man lär känna varann. Det är inte bara odlingsresultatet som räknas, man lär sig också i skolämnena och blir medveten om livsmedel, säger hon.

Inom projektet ordnar man också flera föreläsningar öppna för allmänheten där stadsodling, permakultur och just ”ätlig skolgård” är några av ämnena. Föreningen hoppas kunna finansiera verksamheten med så kallat leaderstöd.

–Får vi det inte beviljat kommer blir det inte i samma omfång, men det kommer äga rum ändå, säger Annette Häger-Ahlström från föreningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »