Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 februari, 2018 - 13:49Uppdaterad: måndag, 12 februari, 2018 - 15:36
  • WHA:s framtid diskuteras på nämndmöte i kväll. Arkivfoto.

Arenafrågan diskuteras på nämndmöte

I kväll ska kultur- och fritidsnämnden i Mariehamn diskutera den så kallade arenafrågan.

 Inför mötet har två kalkyler tagits fram, en som gäller om gräsplanen på WHA fortsättningsvis blir av naturgräs med sex rundbanor för friidrotten, och en som innebär att en konstgräsplan, tre rundbanor och utrymmen för skolgymnastiken anläggs på WHA, och en separat friidrottsarena med naturgräsplan anläggs i Ytternäs.

Landskapsregeringen har som bekant beviljat staden 50 procent i stöd, maximalt 1.647.500 euro, under förutsättning att konstgräs anläggs på WHA. Om staden inte lyckas skapa tillväxt och mer speltimmar på fotbollsarenan får man bara 25 procent i bidrag, dock högst 240.000 euro.
Mot bakgrund mot detta föreslår kultur- och fritidsdirektören Fredrika Sundberg att nämnden förordar alternativet med konstgräs på WHA och en skild friidrottsarena. Stadens del av kostnaden blir då drygt 1,63 miljoner och behovet av tilläggsfinansiering är 433.500 euro. Om man skulle gå in för alternativet med naturgräs och ingen ny friidrottsarena skulle stadens nota landa på drygt 1,4 miljoner och behovet av tilläggsfinansiering på 232.000 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »